Voorjaar: bloeiende bomen

Deze mooie plaatjes wil ik graag met jullie delen:

En dan nog de Prunus van dichtbij:

In de achtertuin begint de Rododendron ook:

Vandaag vonden we onderstaande boompje in het gras. We hebben hem maar gered. Kunnen we er hopelijk iemand blij mee maken. Als je er belangstelling voor hebt, dan hoor ik het graag!

Voor degenen die wat minder bekend zijn met de prille vorm van bomen: dit is een zaailing van de Ginkgo biloba, de Japanse tempelboom. Een van de oudste bomen ter wereld. De soort dan hè. De boom is geneeskrachtig: werkt herstelbevorderend, en heeft een goede geheugen verbeterende werking. Mocht je het middel willen gaan gebruiken: ik kan een tinctuur voor je maken.

Rectificatie: de kiemblaadjes mogen dan qua vorm lijken op het blad van de Ginkgo, toch blijkt dit geen Ginkgo te zijn, maar een Beuk!! Ik zag het toen de eerste echte blaadjes verschenen. En nu herinner ik me deze zaailingen ook wel weer vanuit het Voorsterbos en Kuinderbos, waar ik veel gewandeld heb.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Voorjaar: bloeiende bomen

  1. Alie schreef:

    Hoi Anke,
    Nu is het echt lente met die mooie bloesempracht bij jullie!
    Wat verandert er veel bij het huis.Groetjes.

  2. Anke schreef:

    Elke dag is er wat nieuws te zien. Ik doe m’n best jullie op de hoogte te houden 🙂

Reacties zijn gesloten.