Een rectificatie en andere (tuin)zaken

Was ik laatst toch helemaal blij met zaailingen van de Ginkgo! Nu blijkt dat dat helemaal geen Ginkgo is. 🙁 Het was ook wel een beetje vreemd dat we aan de boom zelf geen noten hebben zien hangen, en de zaailingen groeiden er ook niet direct onder. Dat had al reden genoeg moeten zijn om eens verder te kijken. Maar goed, de zaailingen worden groter en krijgen hun eerste echte blaadjes, en dat blijkt beukenblad te zijn. Toen ik dat zag, herinnerde ik me dezelfde zaailingen ook weer uit de beukenbossen van het Voorsterbos en Kuinderbos in de Noordoostpolder. Dus, wie graag een beukenboompje wil: laat het me weten 😉 .

In de moestuin is het nog wat vroeg om opkomst van planten te verwachten, maar in de koude bak en in de vensterbank gaat het hard. Van de koude bak heb ik nog geen foto’s, die hebben jullie nog tegoed. 🙂

En dan kan ik jullie deze foto van Donna en Vicky toch echt niet onthouden:

Simultaan slapers 😀

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Tuin. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Een rectificatie en andere (tuin)zaken

  1. Alie schreef:

    Hoi Anke.
    Vandaag zag ik net zo’n zaailing staan onder een ………beukenboom.
    Ik dacht gelijk aan die van jou! Groetjes!

Reacties zijn gesloten.